Xerotic eczema - Ekzemë Kserotikehttps://en.wikipedia.org/wiki/Xerotic_eczema
Ekzemë Kserotike (Xerotic eczema) është një formë ekzeme që karakterizohet nga ndryshimet që ndodhin kur lëkura bëhet anormalisht e thatë, e kuqe, kruarje dhe plasaritje. Ka tendencë të shfaqet më shpesh gjatë dimrit dhe në kushte të thata. Këmbët e poshtme priren të preken veçanërisht. ekzemë kserotike (xerotic eczema) është e zakonshme tek të moshuarit.

Treatment
Mos përdorni sapun.
#Moisturizer
#OTC steroid ointment
#OTC antihistamine
  • Ekzema Xerotike është më e zakonshme në këmbë tek të moshuarit. Është e rëndësishme të shmangni përdorimin e sapunit në këmbët e prekura.