Tinea corporishttps://en.wikipedia.org/wiki/Tinea_corporis
Tinea corporis është një infeksion mykotik i trupit, i ngjashëm me format e tjera të tineas. Mund të ndodhë në çdo pjesë sipërfaqësore të trupit.

Karakteristika të tjera të tinea corporis përfshijnë:
-Kruarja shfaqet në zonën e infektuar.
- Buza e skuqjes duket e ngritur dhe është me luspa në prekje.
- Ndonjëherë lëkura që rrethon skuqjen mund të jetë e thatë dhe e krisur.
- Pothuajse pa ndryshim, do të ketë rënie të flokëve në zonat e infeksionit nëse preket një skalp.

Trajtimi - Barna OTC
* Pomadë antimykotike OTC
#Ketoconazole
#Clotrimazole
#Miconazole
#Terbinafine
#Butenafine [Lotrimin]
#Tolnaftate
  • Krimbi i ziles në krah është vërejtur në këtë pacient.
  • Karakterizohet nga buzë pak të ngritura dhe të shoqëruara me luspa.
  • Infeksioni i krimbit të ziles
  • Lezion i përhapur në të pasme.
  • Tipike Tinea corporis ― Vërehet marzhi unazor.
  • Më së shpeshti gjendet në zonat e lagura ose të djersitura.
  • Në këtë rast, është e vështirë të dallosh nga ekzema alergjike.