Telangiectasia - Telangiektaziahttps://en.wikipedia.org/wiki/Telangiectasia
Telangiektazia (Telangiectasia) janë enë të vogla gjaku të zgjeruara që mund të ndodhin pranë sipërfaqes së lëkurës ose mukozave, me diametër ndërmjet 0,5 dhe 1 milimetër. Këto enë gjaku të zgjeruara mund të zhvillohen kudo në trup, por zakonisht shihen në fytyrë rreth hundës, faqeve dhe mjekrës.

Treatment
Lazerët vaskularë janë shumë efektivë për telangjiektazitë, por kërkojnë pajisje të shtrenjta lazer.
#Dye laser (e.g. V-beam)
  • Dermatomyositis
  • Spider nevus