Syringoma - Siringomahttps://en.wikipedia.org/wiki/Syringoma
Siringoma (Syringoma) janë tumore beninje të kanalit të djersës ekrine, që zakonisht gjenden të grumbulluara në qepalla. Ato janë të forta me ngjyrën e lëkurës ose të verdhë, gunga të rrumbullakosura, me diametër 1-3 mm dhe mund të ngatërrohen me ksantoma, milia, hidrocistoma, trikoepitelioma dhe xanthelasma. Ato janë më të zakonshme tek gratë dhe më së shpeshti gjenden tek gratë aziatike të moshës së mesme. Zakonisht nuk shoqërohen me simptoma të tjera.

Treatment
#Pinhole technique (Erbium or CO2 laser)
  • Siringoma (Syringoma) e theksuar me rrathë të bardhë; Ky lloj lezioni më së shpeshti shfaqet tek gratë në të 40 ― at dhe 50 ― at e tyre. Trajtimi me laser (pinhole method) mund të jetë efektiv në përmirësimin e pamjes së lezionit.