Squamous cell carcinoma - Karcinoma E Qelizave Skuamozehttps://en.wikipedia.org/wiki/Squamous_cell_carcinoma
Karcinoma E Qelizave Skuamoze (Squamous cell carcinoma) është zakonisht një lezion i kuq, me luspa, i trashur në lëkurën e ekspozuar nga dielli. Disa janë nyje të forta të forta dhe në formë kube si keratoakantoma. Mund të shfaqen ulçera dhe gjakderdhje. Kur karcinoma e qelizave skuamoze (squamous cell carcinoma) nuk trajtohet, ajo mund të zhvillohet në një masë të madhe. Squamous-cell është kanceri i dytë më i zakonshëm i lëkurës. Është e rrezikshme, por jo aq e rrezikshme sa një melanoma. Pas biopsisë do të hiqet kirurgjik.

Diagnoza dhe trajtimi
#Dermoscopy
#Skin biopsy
  • Squamous cell carcinoma well differentiated ― Vërehet një keratozë aktinike fqinje.
  • Keratoacanthoma
  • Keratoacanthoma
  • Karcinoma E Qelizave Skuamoze (Squamous cell carcinoma) ― Parakrah
  • Nëse një plagë nuk shërohet për një kohë të gjatë, duhet të dyshohet për kancer të lëkurës.
  • Nëse një plagë nuk shërohet për një kohë të gjatë, duhet të dyshohet për kancer të lëkurës.