Skin tag - Etiketa E Lëkurështtps://en.wikipedia.org/wiki/Skin_tag
Etiketa E Lëkurës (Skin tag) është një tumor i vogël beninj që formohet kryesisht në zonat ku lëkura formon rrudha, si qafa, sqetulla dhe ijë. Etiketa e lëkurës mund të shfaqet edhe në fytyrë, zakonisht në qepallat. Zakonisht kanë madhësinë e një kokrre orizi. Sipërfaqja është e lëmuar dhe e butë.

U raportua një prevalencë prej 46% në popullatën e përgjithshme. Ato janë gjithashtu më të zakonshme tek femrat sesa tek meshkujt. Nëse dëshirohet heqja, ajo mund të arrihet nga një profesionist i trajnuar i cili mund të përdorë kauterizimin, kriokirurgjinë, ekscisionin ose lazerin.

Diagnoza dhe trajtimi
Mund të hiqet në spitale me lazer për qëllime kozmetike.

  • Tipike Etiketa E Lëkurës (Skin tag) ― Është beninje.
  • Qafa ― Acrochordons. Kur shfaqet në qafë, është kryesisht një Etiketa E Lëkurës (Skin tag) dhe jo një lyth i sheshtë.
  • Zakonisht shfaqet në sqetull. Zakonisht ka më pak se 5 lezione, por një numër i madh lezionesh mund të jenë të pranishëm në disa njerëz.