Senile purpura - Purpura Senilehttps://en.wikipedia.org/wiki/Solar_purpura
Purpura Senile (Senile purpura) është një gjendje e lëkurës e karakterizuar nga ekimoza të mëdha, 1-5 cm, të kuqe vjollcë të errët, që shfaqen në dorsa të parakrahëve dhe duarve. Lezioni purpurik shkaktohet nga dëmtimi i shkaktuar nga dielli në indin lidhor të lëkurës. Asnjë trajtim nuk është i nevojshëm. Lezionet zakonisht zbehen gjatë një periudhe deri në 3 javë.

Treatment
Është e rëndësishme të mos aplikoni pomada steroide.

  • Kjo gjendje është shumë e zakonshme tek të moshuarit dhe nëse krahu mbahet fort, mavijohet lehtë. Pomada steroide nuk duhet të aplikohet.