Seborrheic dermatitis - Dermatiti Seborrheikhttps://en.wikipedia.org/wiki/Seborrhoeic_dermatitis
Dermatiti Seborrheik (Seborrheic dermatitis) është një çrregullim kronik i lëkurës. Simptomat përfshijnë lëkurën e kuqe, me luspa, të yndyrshme, kruarje dhe të përflakur. Zonat e lëkurës të pasura me gjëndra që prodhojnë vaj shpesh preken duke përfshirë lëkurën e kokës, fytyrën dhe gjoksin. Tek foshnjat, kur skalpi është i përfshirë kryesisht. Zbokthi është një formë më e lehtë e gjendjes pa inflamacion. Dermatiti seborrheik nuk është ngjitës.

Trajtimi tipik është kremi antimykotik dhe agjentët antiinflamatorë. Në mënyrë të veçantë, ketokonazoli ose ciklopiroksi janë efektive.

Gjendja është më e zakonshme tek foshnjat brenda 3 muajve të parë ose tek të rriturit e moshës 30 deri në 70 vjeç. Në të rriturit, 1% dhe 10% e njerëzve janë të prekur. Meshkujt preken më shpesh se femrat.

Trajtimi - Barna OTC
Ka tendencë të përkeqësohet kur është e vështirë dhe stresuese. Bëni një pushim dhe përdorni një shampo kundër zbokthit çdo ditë.
#Ciclopirox shampoo
#Ketoconazole shampoo
#Fluocinolone shampoo
#Pyrithione zinc shampoo
#Selenium sulfide shampoo

Aplikoni steroid OTC aktuale vetëm në zonat që kruhen për një kohë të shkurtër. Kini parasysh se aplikimi i tepërt i steroideve në lëkurë mund të shkaktojë një efekt anësor siç është folikuliti.
#Hydrocortisone cream
  • Ndodh midis hundës dhe gojës, dhe pjesa anësore e hundës dhe zona glabellar janë gjithashtu zona të zakonshme.
  • Dermatiti Seborrheik (Seborrheic dermatitis) në lëkurën e kokës
  • Forma akute e Dermatiti Seborrheik (Seborrheic dermatitis) në lëkurën e kokës
  • Lëkura e kokës dhe kufiri i kokës janë vende të zakonshme të Dermatiti Seborrheik (Seborrheic dermatitis).
  • Foshnja 2 muajshe. Është një sëmundje e zakonshme që vërehet tek të porsalindurit.