Pyogenic granuloma - Granuloma Piogjenehttps://en.wikipedia.org/wiki/Pyogenic_granuloma
Granuloma Piogjene (Pyogenic granuloma) është një tumor i zakonshëm vaskular që shfaqet si në mukozën ashtu edhe në lëkurë dhe shfaqet si një rritje e tepërt e indeve për shkak të acarimit, traumës fizike ose faktorëve hormonalë. granuloma piogjene (pyogenic granuloma) mund të shihet në çdo moshë dhe është më e zakonshme tek femrat sesa tek meshkujt. Në gratë shtatzëna, lezionet mund të shfaqen në tremujorin e parë me një incidencë në rritje deri në muajin e shtatë, dhe shpesh vërehen në mishrat e dhëmbëve. Shfaqja e granuloma piogjene (pyogenic granuloma) është zakonisht një ngjyrë që varion nga e kuqe/rozë në vjollcë, rritet me shpejtësi dhe mund të jetë e lëmuar ose në formë kërpudhash.

Diagnoza dhe trajtimi
Nëse ka gjakderdhje, heqja kirurgjikale duhet të bëhet shpejt.

  • Granuloma Piogjene (Pyogenic granuloma) në një gisht. Lezioni shfaqet papritur në formën e një papule të kuqe.
  • Tipike Granuloma Piogjene (Pyogenic granuloma)
  • Granuloma Piogjene (Pyogenic granuloma) ― Nëse lëndoheni, mund të përjetoni gjakderdhje të konsiderueshme.
  • Është e rëndësishme të ushtroni presion për të ndaluar gjakderdhjen.
  • Tipike Granuloma Piogjene (Pyogenic granuloma)