Pyoderma gangrenosumhttps://en.wikipedia.org/wiki/Pyoderma_gangrenosum
Pyoderma gangrenosum është një sëmundje e rrallë, inflamatore e lëkurës ku pustula ose nyjet e dhimbshme bëhen ulçera që rriten në mënyrë progresive. Pyoderma gangrenosum nuk është infektive. Trajtimet mund të përfshijnë kortikosteroide, ciklosporinë ose antitrupa të ndryshëm monoklonalë. Megjithëse mund të prekë njerëzit e çdo moshe, ajo prek më së shumti njerëzit në të 40-at dhe 50-at e tyre.

  • Në këmbën e një personi me kolit ulceroz.