Purpurahttps://en.wikipedia.org/wiki/Purpura
Purpura është një gjendje e njollave të çngjyrosura të kuqe ose vjollcë në lëkurë që nuk zbardhen kur ushtroni presion. Njollat ​​shkaktohen nga gjakderdhja nën lëkurë si pasojë e çrregullimeve të trombociteve, çrregullimeve vaskulare, çrregullimeve të koagulimit ose shkaqeve të tjera.

Mjekimi
Shumica e purpurës zhduken në rreth 7 ditë. Nëse purpura përsëritet pa ndonjë arsye të dukshme, njerëzit duhet të vizitojnë një mjek dhe të bëjnë analiza gjaku për të kontrolluar çrregullimet e koagulimit të gjakut.

  • Çrregullime të tjera sistemike (sëmundje autoimune) që përfshijnë vaskulitin duhet të përjashtohen.
  • Ekimoza
  • Purpura senile. Pomadat steroide mund të përkeqësojnë lezionin.
  • Purpura annularis telangiectodes