Prurigo nodularishttps://en.wikipedia.org/wiki/Prurigo_nodularis
Prurigo nodularis është një sëmundje e lëkurës e karakterizuar nga nyje pruritike (kruajtëse) të cilat zakonisht shfaqen në krahë ose këmbë. Pacientët shpesh paraqesin lezione të shumta të ekskoruara të shkaktuara nga kruarja. Nyjet janë diskrete, përgjithësisht simetrike, të hiperpigmentuara dhe të forta. Në mënyrë tipike, këto nyje janë jashtëzakonisht pruritike dhe lehtësohen vetëm nga steroidet.

Trajtimi - Barna OTC
Larja e zonës së lezionit me sapun nuk ndihmon aspak dhe mund ta përkeqësojë atë. Pomadat steroide OTC mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave, por ato zakonisht duhet të aplikohen për disa javë për t'u përmirësuar. Vazhdimi i marrjes së antihistamines gjithashtu ndihmon në lehtësimin e kruajtjes.
#OTC steroid ointment
#OTC antihistamine

Treatment
#Intralesional triamcinolone injection