Poromahttps://en.wikipedia.org/wiki/Poroma
Poroma është një tumor beninj i lëkurës që rrjedh nga gjëndrat e djersës. Ato gjenden më së shpeshti në shpërndarjen akrale (në pëllëmbët dhe shputat), dhe më së shpeshti tek të rriturit.

Ato janë 1 ~ 2 cm, lezione tumorale me shkëlqim rozë ose të kuqe. Ndonjëherë bëhet një biopsi sepse mund të duket e ngjashme me karcinomën e qelizave skuamoze.