Pityriasis lichenoides et varioliformis acutahttps://en.wikipedia.org/wiki/Pityriasis_lichenoides_et_varioliformis_acuta
Pityriasis lichenoides et varioliformis acuta është një sëmundje e sistemit imunitar. Është forma më e rëndë e pityriasis lichenoides kronike. Sëmundja karakterizohet nga skuqje dhe lezione të vogla në lëkurë. Sëmundja është më e zakonshme tek meshkujt dhe zakonisht shfaqet në moshën e rritur. Zakonisht keqdiagnostikohet si infeksion i lisë së dhenve ose stafilokokut. Për të diagnostikuar këtë çrregullim rekomandohet biopsia.

  • PLEVA (pityriasis lichenoides et varioliformis acuta)