Pityriasis amiantaceahttps://en.wikipedia.org/wiki/Pityriasis_amiantacea
Pityriasis amiantacea është një gjendje ekzematoze e lëkurës së kokës në të cilën infiltrohet luspa e trashë dhe e qëndrueshme. Nuk rezulton në dhëmbëza ose alopeci në shumicën e rasteve.

Pityriasis amiantacea prek lëkurën e kokës si luspa të trasha me shkëlqim. Peshorja rrethon dhe lidh tufat e flokëve. Gjendja mund të lokalizohet ose të mbulojë të gjithë lëkurën e kokës. Alopecia e përkohshme dhe alopecia me dhëmbëza mund të ndodhë për shkak të heqjes së përsëritur të qimeve të ngjitura në peshore. Është një sëmundje e rrallë.

Trajtimi - Barna OTC
*Agjentët keratolitikë që përmbajnë ure mund të ndihmojnë në trajtimin e shkallës së trashë.
#40% urea cream

*Përdorni çdo ditë shampo kundër zbokthit.
#Ciclopirox shampoo
#Ketoconazole shampoo
#Fluocinolone shampoo
#Pyrithione zinc shampoo
#Selenium sulfide shampoo

*Aplikoni steroid OTC topikal vetëm në zonat që kruhen të kokës. Kini parasysh se aplikimi i tepërt i steroideve në lëkurën e kokës mund të shkaktojë folikulit.
#Hydrocortisone cream