Pityriasis albahttps://en.wikipedia.org/wiki/Pityriasis_alba
Pityriasis alba është një gjendje e lëkurës, një lloj dermatiti, që zakonisht shihet tek fëmijët dhe të rinjtë si njolla të thata, me luspa të imta dhe të zbehta në fytyrë. Lezionet janë të rrumbullakëta ose ovale të ngritura ose të sheshta, me madhësi 0,5-2 cm edhe pse mund të jenë më të mëdha nëse shfaqen në trup (deri në 4 cm). Numri i lezionit është zakonisht 4-5. Zonat e prekura janë të thata me luspa shumë të imta. Më së shpeshti shfaqen në faqe.

Nuk kërkohet trajtim dhe lezioni ulet me kalimin e kohës. Kremrat steroide mund të provohen për periudha të shkurtra prej një deri në dy javë.
#Hydrocortisone cream
#Hydrocortisone lotion