Pitted keratolysishttps://en.wikipedia.org/wiki/Pitted_keratolysis
Pitted keratolysis është një infeksion bakterial i lëkurës së këmbës me erë të rëndë. Infeksioni karakterizohet nga gropa në formë kratere në shputën e këmbëve dhe gishtërinjve, veçanërisht në zonat që mbajnë peshë. Infeksioni shkaktohet nga bakteret e specieve Corynebacterium. Djersitja e tepërt e këmbëve dhe përdorimi i këpucëve okluzive ofrojnë një mjedis në të cilin këto baktere lulëzojnë.

Gjendja është mjaft e zakonshme, veçanërisht në ushtri, ku këpucët/çizmet e lagura vishen për periudha të gjata kohore pa hequr / pastruar. Diagnoza e keratolizës me gropa shpesh bëhet nga ekzaminimi vizual dhe njohja e erës karakteristike. Trajtimi i keratolizës me gropa kërkon aplikimin e antibiotikëve në lëkurë si peroksid benzoil, klindamicinë, eritromicinë, acid fusidik ose mupirocin. Përpjekjet parandaluese synojnë të mbajnë këmbët të thata.

Trajtimi - Barna OTC
Mbajini gjithmonë këmbët dhe çorapet tuaja të thata. Provoni një pomadë antibiotike OTC. Përdorimi i dezinfektuesit të duarve në këmbët tuaja gjithashtu mund të ndihmojë.
#Polysporin
#Bacitracin
  • Një taban i këmbës me gropa të shumta me erë të keqe
  • Ajo shoqërohet me një erë të rëndë të shkaktuar nga speciet Corynebacterium.