Pigmented progressive purpuric dermatosishttps://en.wikipedia.org/wiki/Pigmented_purpuric_dermatosis
Pigmented progressive purpuric dermatosis i referohet kushteve të lëkurës pa kruarje të karakterizuara nga shpërthime purpurike të lëkurës. Madhësia e lezionit është nga 0.3 deri në 1 cm dhe më së shpeshti shihet në ekstremitetet e poshtme. Kremi me kortizon do të ndihmojë për kruajtjen dhe përmirësimin e zbardhjes së lëkurës. Pigmented progressive purpuric dermatosis nuk shkakton simptoma të tjera përveç zbardhjes së lëkurës. Lezionet janë më të shpeshta në gjymtyrët e poshtme, por mund të ndodhin kudo në trup, duke përfshirë duart, krahët, bustin dhe madje edhe qafën.

Trajtimi - Barna OTC
Pomadë steroide OTC
#Hydrocortisone ointment
#Hydrocortisone cream
  • Schamberg disease ― një mashkull 26 vjeçar me një njollë pigmentimi asimptomatik dhe teleangiektazi në këmbë.