Parapsoriasis - Parapsoriazahttps://en.wikipedia.org/wiki/Parapsoriasis
Parapsoriaza (Parapsoriasis) i referohet një prej një grupi çrregullimesh të lëkurës që karakterizohen kryesisht nga ngjashmëria e tyre me psoriasis (lezionet e kuqe, me luspa). Parapsoriaza është një dermatozë e rrallë limfoproliferative e lëkurës që shfaqet kryesisht tek të rriturit e moshës së mesme, 2/3 e të cilëve janë meshkuj.

Kanceri i lëkurës mund të zhvillohet nga parapsoriaza (parapsoriasis) . Për shembull, mund të zhvillohet në limfomë të qelizave T të lëkurës.

Diagnoza dhe trajtimi
Testet e gjakut për të përjashtuar sifilizin
Biopsi për të përjashtuar limfomat e lëkurës