Onycholysis - Onikolizahttps://en.wikipedia.org/wiki/Onycholysis
Onikoliza (Onycholysis) është një gjendje e zakonshme mjekësore e karakterizuar nga shkëputja pa dhimbje e thoit nga shtrati i thonjve.

onikoliza (onycholysis) mund të ndodhë në shumë kushte, duke përfshirë psoriazën. Në tirotoksikozën, mendohet se është për shkak të mbiaktivitetit simpatik. Mund të shihet edhe në infeksione ose trauma.

Treatment
Kishte një raport rasti që pirja e lëngut të karotave çdo ditë mund të trajtonte onikolizën.

  • Një mashkull 34 ― vjeçar me unazë dhe gishta të vegjël. Nuk është një infeksion mykotik.
  • Tipike Onikoliza (Onycholysis) ― Një metodë e thjeshtë trajtimi konsiston në marrjen e ushqimeve të pasura me karotinë, si lëngu i karotave, për pacientët me onikodistrofi kronike idiopatike.