Nummular eczema - Ekzemë Nummularehttps://en.wikipedia.org/wiki/Nummular_dermatitis
Ekzemë Nummulare (Nummular eczema) karakterizohet nga kruarje kronike ose të përsëritura të pllakave të kuqe të madhësisë së monedhës. Ato mund të ndodhin në trung, gjymtyrë, fytyrë dhe duar. Nikeli, kobalti, kromati dhe aroma janë shkaktarë të zakonshëm të ekzemë nummulare (nummular eczema) .

Trajtimi - Barna OTC
Larja e zonës së lezionit me sapun nuk ndihmon aspak dhe mund ta përkeqësojë atë.

Zakonisht kërkohet një javë ose më shumë trajtim për të trajtuar ekzemën.
#Hydrocortisone ointment

Antihistamine OTC. Cetirizina ose levocetirizina janë më efektive se fexofenadina, por ju bëjnë të përgjumur.
#Cetirizine [Zytec]
#LevoCetirizine [Xyzal]
  • Lezionet e dukshme në pjesën e jashtme të kofshës
  • Ekzemë Nummulare (Nummular eczema) tipike në këmbë (vendndodhja e zakonshme e ekzemës).
  • Pomadë steroide e fortë mund të përdoret për lezionin e gishtit.
  • Për shkak të formës unazore, tinea corporis duhet të diskriminohet në këtë rast.