Nipple eczema - Ekzema E Thithkështtps://en.wikipedia.org/wiki/Breast_eczema
Ekzema E Thithkës (Nipple eczema) mund të prekë thithkat, areolat ose lëkurën përreth, ku ekzema e thithkave është e tipit të lagësht me rrjedhje dhe kore, në të cilën vërehet shpesh çarje e dhimbshme.

Disa njerëz me dermatit atopik zhvillojnë një skuqje rreth thithave të tyre. Ekzema e vazhdueshme e thithkës në moshën e mesme dhe të moshuar duhet të diskutohet me një mjek, pasi një lloj i rrallë i kancerit të gjirit i quajtur sëmundja e Paget mund të shkaktojë këto simptoma.

Trajtimi - Barna OTC
Të rinjtë me një histori të alergjive të tjera ka të ngjarë të kenë ekzemë të thithkave, por të moshuarit duhet të vizitojnë një mjek sepse mund të kenë kushte të tjera malinje si sëmundja Paget. Larja e zonës së lezionit me sapun nuk ndihmon aspak dhe mund ta përkeqësojë atë.

Pomada steroide OTC mund të ndihmojë në lehtësimin e simptomave.
#Hydrocortisone ointment

Marrja e antihistamines OTC. Cetirizina ose levocetirizina janë më efektive se fexofenadina, por ju bëjnë të përgjumur.
#Cetirizine [Zytec]
#LevoCetirizine [Xyzal]