Nevus depigmentosushttps://en.wikipedia.org/wiki/Nevus_depigmentosus
Nevus depigmentosus është një humbje e pigmentit në lëkurë që mund të diferencohet lehtësisht nga vitiligo. Madhësia e tyre mund të rritet në raport me rritjen e trupit. Ndryshe nga vitiligo, ato janë arna me hipopigment jo progresive.

Ata me nevus depigmentosus mund të jenë të prirur për djegie nga dielli për shkak të mungesës së pigmentit dhe pacienti duhet të përdorë mbrojtje të mirë nga dielli. Shumica e pacientëve me nevus depigmentosus nuk kanë nevojë të trajtojnë lezionin.

  • Gjoks burri me Nevus depigmentosus.
  • Nevus anemicus ; Këto lezione duken të bardha për shkak të mungesës së enëve të gjakut.