Nail dystrophy - Distrofia E Thonjvehttps://en.wikipedia.org/wiki/Nail_disease
Distrofia E Thonjve (Nail dystrophy) është një sëmundje ose deformim i thoit për shkak të inflamacionit të panjohur. Përafërsisht në gjysmën e rasteve të dyshuara të kërpudhave të thonjve nuk ka në fakt asnjë infeksion fungal. Kishte vetëm disa distrofi të thonjve.

Distrofia e thonjve shpesh diagnostikohet gabimisht si onikomikozë dhe trajtohet. Para fillimit të terapisë antifungale, ofruesi i kujdesit shëndetësor duhet të konfirmojë një infeksion fungal. Administrimi i trajtimit për personat pa infeksion është kujdes shëndetësor i panevojshëm dhe shkakton efekte anësore të panevojshme.

Treatment
Injeksioni intralezional i kortikosteroideve mund të provohet për të trajtuar distrofinë e thonjve.

Trajtimi - Barna OTC
Shmangni aktivitetet që mund të dëmtojnë thonjtë tuaj, të tilla si të luani futboll ose shëtitje. Trajtimi antifungal është i paefektshëm sepse onikodistrofia nuk shkaktohet nga infeksioni fungal.

  • Median nail dystrophy ― Nuk shkaktohet nga një infeksion mykotik.
  • Distrofia E Thonjve (Nail dystrophy) që përfshin gishta të shumtë.