Mucosal melanotic maculehttps://en.wikipedia.org/wiki/Oral_pigmentation#Melanotic_macule
Mucosal melanotic macule mund të gjendet në mukozën e gojës, buzët, qiellzën dhe gingivat. Mucosal melanotic macule janë lezione beninje të pigmentuara që gjenden në zgavrën e gojës, të shkaktuara nga një rritje e pigmentimit të epitelit dhe lamina propria. Prezantimi klinik është zakonisht një zonë kafe, e zezë, blu ose gri që është e rrethuar mirë, lezionet janë zakonisht më pak se 10 mm në diametër, por mund të jenë më të mëdha në disa raste. Është një sëmundje beninje.

Diagnoza dhe trajtimi
Kryesisht beninje nëse është uniforme në formë dhe ngjyrë.