Mucocele - Mukocelehttps://en.wikipedia.org/wiki/Oral_mucocele
Mukocele (Mucocele) është një gjendje e shkaktuar nga fenomeni i ekstravazimit të mukusit ose mbajtjes së mukozës. Mukocela ka një ngjyrë të kaltërosh të tejdukshme dhe gjendet më shpesh tek fëmijët dhe të rinjtë.

Vendndodhja më e zakonshme për të gjetur një mukocelë është sipërfaqja e brendshme e buzës së poshtme. Disa mukocela zgjidhen vetvetiu në mënyrë spontane pas një kohe të shkurtër. Të tjerat janë kronike dhe kërkojnë heqje kirurgjikale.

  • Trajtimi me Mucocele