Morphea - Morfeahttps://en.wikipedia.org/wiki/Morphea
Morfea (Morphea) është një formë e sklerodermës që ngurtëson lëkurën në fytyrë, duar dhe këmbë, ose kudo tjetër në trup, pa përfshirje të organeve të brendshme. Morphea është një trashje dhe ngurtësim i lëkurës dhe indeve nënlëkurore nga depozitimi i tepërt i kolagjenit. Morphea dallon nga "skleroza sistemike" nga mungesa e përfshirjes së organeve të brendshme.

Morphea është një sëmundje shumë e rrallë. Për shkak të përbërjes së fotografisë, algoritmi mund ta ketë ngatërruar atë me morfea (morphea) .

  • Lezioni i Morfea (Morphea) zakonisht shfaqet si një njollë atrofike e pigmentuar.
  • Frontal linear scleroderma
  • Frontal linear scleroderma
  • Lezioni bardhë e zi me rrallim (ose zbehje) është i dyshimtë për Morfea (Morphea).