Melanonychia - Melanonikiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Melanonychia
Melanonikia (Melanonychia) është një pigmentim i zi ose kafe i pllakës normale të thonjve dhe mund të jetë i pranishëm si një gjetje normale në shumë shifra te njerëzit afro-karaibe.

Një brez i gjerë, thellësisht i pigmentuar me vija të çrregullta dhe shtrirje të pigmentuar në indet periunguale është një shenjë për melanoma.

  • Vihen re vija të pazakonta të shumta. Melanonikia (Melanonychia) është kryesisht beninje, por nëse ka shumë linja të parregullta në këtë nivel, mund të merret parasysh një biopsi.
  • Muehrcke's lines
  • Brown banding