Lymphangioma - Limfangiomahttps://en.wikipedia.org/wiki/Lymphangioma
Limfangioma (Lymphangioma) janë keqformime të sistemit limfatik të karakterizuara nga lezione që janë kiste me mure të hollë. Këto keqformime mund të ndodhin në çdo moshë dhe mund të përfshijnë çdo pjesë të trupit, por 90% ndodhin tek fëmijët më pak se 2 vjeç dhe përfshijnë kokën dhe qafën. Limfangiomat zakonisht diagnostikohen para lindjes duke përdorur ultrasonografinë e fetusit. Limfangiomat e fituara mund të rezultojnë nga trauma, inflamacioni ose obstruksioni limfatik. Meqenëse nuk kanë mundësi të bëhen malinje, limfangiomat zakonisht trajtohen vetëm për arsye kozmetike.