Lentigohttps://en.wikipedia.org/wiki/Lentigo
Lentigo është një pikë e vogël e pigmentuar në lëkurë me një skaj të përcaktuar qartë. Lentigos janë çrregullime në lëkurë që lidhen me plakjen dhe ekspozimin ndaj rrezatimit ultravjollcë nga dielli. Ato janë të vendosura në zonat më shpesh të ekspozuara ndaj diellit, veçanërisht duart, fytyrën, shpatullat, krahët dhe ballin, dhe në lëkurën e kokës nëse është tullac.

Në shumicën e rasteve, lentigo nuk përbën kërcënim dhe nuk kërkon trajtim, megjithëse herë pas here dihet se errësojnë zbulimin e kancerit të lëkurës. Megjithatë, pavarësisht se janë një gjendje beninje jo kërcënuese për jetën, lentigot ndonjëherë konsiderohen të shëmtuara dhe hiqen.

Mjekimi
#QS532 laser
  • I vogël Lentigo. Algoritmi nuk mund ta njohë lezionin nëse lezioni kryesor është shumë i vogël.
  • Qepallat dhe mollëzat e fytyrës janë pikat më të zakonshme.
  • Është e zakonshme në zonat e ekspozuara nga dielli.
  • Senile lentigo = Solar lentigo