Keratosis pilarishttps://en.wikipedia.org/wiki/Keratosis_pilaris
Keratosis pilaris është një gjendje gjenetike e zakonshme, autosomale-dominuese, e folikulave të qimeve të lëkurës, e karakterizuar nga shfaqja e gungave të vogla që mund të kruhen, të ngjashme me mish pate, me shkallë të ndryshme skuqjeje ose inflamacioni. Më shpesh shfaqet në anët e jashtme të krahëve të sipërm (mund të preken edhe parakrahët), kofshët dhe fytyrën (mjekër). Shpesh lezionet në fytyrë mund të ngatërrohen me akne.

Keratosis pilaris është një çrregullim i zakonshëm i folikulit të flokëve që shfaqet tek fëmijët. Sa e zakonshme është keratosis pilaris tek të rriturit është e paqartë, me vlerësime që variojnë nga 0.75 në 34% të popullsisë. Trajtimi përfshin aplikimin e preparateve lokale të hidratuesve dhe medikamenteve të tilla si acidi glikolik, acidi laktik, acidi salicilik ose ure në lëkurë.

Trajtimi - Barna OTC
#12% lactate lotion [Lachydrin]
  • Për rastet e moderuara, mund të përdoret një locion laktat 12%.
  • Keratosis pilaris ― krahu
  • Mund të shfaqet edhe në gjymtyrët e poshtme, por në shumicën e rasteve, gjendet në pjesën e sipërme të krahëve.
  • Rast tipik
  • Keratosis pilaris (shkallë mesatare)