Keratoacanthoma - Keratoakantomahttps://en.wikipedia.org/wiki/Keratoacanthoma
Keratoakantoma (Keratoacanthoma) është një tumor i zakonshëm i lëkurës me rritje të shpejtë, por nuk ka gjasa të japë metastaza ose të pushtojë. Tumori në formë mund të ngjajë me karcinomën e qelizave skuamoze. keratoakantoma (keratoacanthoma) gjendet zakonisht në lëkurën e ekspozuar ndaj diellit, shpesh në fytyrë, parakrahë dhe duar.

Nën mikroskop, keratoakantoma (keratoacanthoma) i ngjan shumë karcinomës së qelizave skuamoze. Ndërsa disa patologë e klasifikojnë keratoakantoma (keratoacanthoma) si një entitet të veçantë dhe jo si një sëmundje malinje, rreth 6% e keratoakantoma (keratoacanthoma) klinike dhe histologjike përparojnë drejt kancereve të qelizave skuamoze invazive dhe agresive.

Diagnoza dhe trajtimi
#Dermoscopy
#Skin biopsy
  • Tipike Keratoakantoma (Keratoacanthoma)
  • Ky rast ka një pamje të ngjashme me një lyth.