Insect bite - Kafshim Insektihttps://en.wikipedia.org/wiki/Insect_bites_and_stings
Kafshim Insekti (Insect bite) ndodh nga pickimi i insekteve, të cilat mund të shkaktojnë skuqje dhe ënjtje në zonën e dëmtuar. Thithjet nga milingonat e zjarrit, bletët, grerëzat dhe grerëzat janë zakonisht të dhimbshme. Pickimet nga mushkonjat dhe pleshtat kanë më shumë gjasa të shkaktojnë kruajtje sesa dhimbje.

Dermatiti i kontaktit i lokalizuar mund të shfaqë lezione të ngjashme të lëkurës si kafshim insekti (insect bite) .

Reagimi i lëkurës ndaj pickimeve dhe pickimeve të insekteve zakonisht zgjat deri në disa ditë. Megjithatë, në disa raste, reagimi lokal mund të zgjasë deri në dy vjet. Këto pickime ndonjëherë gabimisht diagnostikohen si lloje të tjera të lezioneve beninje ose kanceroze.

Trajtimi - Barna OTC
* Antihistamine OTC për lehtësimin e simptomave të kruajtjes.
#Cetirizine [Zytec]
#LevoCetirizine [Xyzal]

* Pomada antibiotike OTC mund të përdoret nëse është një lezion i dhimbshëm.
#Polysporin
#Bacitracin

* Pomadë steroide OTC për lehtësimin e simptomave të kruajtjes. Megjithatë, pomada steroide OTC mund të mos funksionojë për fuqinë e ulët.
#Hydrocortisone ointment
  • Mund të jetë një pickim insekti ose dermatit kontakti i shkaktuar nga ekspozimi ndaj një alergjeni të fortë, si p.sh. poleni.
  • Kafshimi i mushkonjave