Ingrowing nail - Gozhdë Ingrowinghttps://en.wikipedia.org/wiki/Ingrown_nail
Gozhdë Ingrowing (Ingrowing nail) është një sëmundje e zakonshme e thonjve. Është një gjendje e dhimbshme e paronikiumit ose shtratit të thonjve. Ndërsa gozhdë ingrowing (ingrowing nail) mund të ndodhë në thonjtë e duarve dhe të këmbëve, ato ndodhin më së shpeshti me gishtin e madh. Sëmundja fillon fillimisht nga një inflamacion mikrobial i paronichiumit, dhe më pas një granuloma, e cila rezulton në një gozhdë të varrosur brenda granulomës.

gozhdë ingrowing (ingrowing nail) mund të shmanget duke i prerë thonjtë drejtpërsëdrejti. Këpucët që janë shumë të vogla ose shumë të ngushta do të përkeqësojnë çdo problem themelor me thoin e këmbës.

Trajtimi - Barna OTC
Mos i shkurtoni skajet e thonjve. Mos vishni këpucë shumë të ngushta. Shmangni ecjen me peshë të tepërt në gishtin e madh.
Përdorni pambuk ose një letër të vogël për të ngritur gozhdën, për të ndarë gozhdën nga lëkura e prekur.

Nëse keni dhimbje, aplikoni pomadë antibiotike dhe merrni qetësues dhimbjesh OTC.
#Bacitracin
#Polysporin
#Ibuprofen
#Naproxen
#Acetaminophen

Për të korrigjuar deformimin mund të përdoret korrigjuesi i thonjve të rrënjosur.
#Ingrown nail corrector

Treatment
Heqja kirurgjikale e një thoi të futur në këmbë përfshin heqjen e një pjese të vogël të anës së thoit dhe shkatërrimin e bazës së thoit.
#Ingrown toenail operation
  • Personat me thonj të rrënjosur në këmbë priren të ecin me peshë në gishtat e këmbëve, ndaj është e rëndësishme të mos i shkurtoni thonjtë tuaj shumë të shkurtër për të parandaluar thonjtë e këmbëve që rriten brenda.