Impetigohttps://en.wikipedia.org/wiki/Impetigo
Impetigo është një infeksion bakterial që përfshin lëkurën sipërfaqësore. Paraqitja më e zakonshme është kore të verdhë në fytyrë, krahë ose këmbë. Lezionet mund të jenë të dhimbshme ose kruarje, por temperatura është e pazakontë.

Impetigo është zakonisht për shkak të Staphylococcus aureus ose Streptococcus pyogenes. Me kontakt mund të përhapet rreth ose midis njerëzve. Në rastin e fëmijëve, ajo është ngjitëse për vëllezërit e motrat e tyre.

Trajtimi zakonisht bëhet me kremra antibiotikë si mupirocina ose acidi fusidik. Antibiotikët nga goja, si cefalexina, mund të përdoren nëse preken zona të mëdha.

Impetigo preku rreth 140 milionë njerëz (2% e popullsisë së botës) në vitin 2010. Mund të ndodhë në çdo moshë, por është më e zakonshme tek fëmijët e vegjël. Komplikimet mund të përfshijnë celulitin ose glomerulonefritin poststreptokoksik.

Trajtimi - Barna OTC
* Për shkak se impetigo është një sëmundje infektive, nuk duhet të përdoren pomada steroide. Nëse keni vështirësi në dallimin e lezioneve impetigo nga ekzema, ju lutemi merrni një antihistamine OTC pa përdorur pomada steroide.
#OTC antihistamine

* Ju lutemi aplikoni pomadën antibiotike OTC në lezion.
#Bacitracin
#Polysporin
  • Një rast impetigo në mjekër. Impetigo duhet të dyshohet nëse një fëmijë i vogël nuk ka histori lëndimi, por lezione të ngjashme me plagën po përhapen.
  • Supozohet të jetë një infeksion dytësor në pacientët me dermatit atopik.
  • Ndryshe nga dermatiti atopik, impetigo kërkon trajtim antibiotik dhe mund të përkeqësohet me përdorimin e steroideve.
  • Imazhi tregon pamjen pas plasjes së flluskave të bullous impetigo.
  • Mund të diagnostikohet gabimisht si dermatit atopik.
  • Bullous impetigo ― Kur shoqërohet me flluska të holla e të brishta, diagnostikohet si bullous impetigo.