Hematomahttps://en.wikipedia.org/wiki/Hematoma
Hematoma është një gjakderdhje e lokalizuar jashtë enëve të gjakut, për shkak të sëmundjes ose traumës, duke përfshirë lëndimin ose operacionin dhe mund të përfshijë vazhdimin e rrjedhjes së gjakut nga kapilarët e dëmtuar. Nuk duhet ngatërruar me hemangiomën, e cila është një grumbullim/rritje jonormale e enëve të gjakut në lëkurë ose në organet e brendshme.

Një grumbullim gjaku (ose edhe një hemorragji) mund të përkeqësohet nga mjekimi antikoagulant (hollues gjaku). Rrjedhja e gjakut të gjakut mund të ndodhë nëse heparina jepet nëpërmjet një rruge intramuskulare.

  • Mavijosje e krahut të sipërm
  • Në këtë rast, njerëzit shpesh shqetësohen për melanomën. Nëse shfaqet papritur brenda pak ditësh, zakonisht nuk është melanoma. Nëse zhvillohet ngadalë gjatë disa muajve, duhet të dyshohet për melanoma.
  • Dhurimi i gjakut ― Mavijosje
  • Ndryshe nga melanoma, këto lezione shtyhen jashtë me një shpejtësi prej 1 mm në muaj.
  • Zhvillimi i hematomës intramuskulare
  • Hematoma në anën e pasme
  • Subungual hematoma
  • Mavijosje
  • Plateletpheresis hematoma