Hand eczema - Ekzemë Dorehttps://en.wikipedia.org/wiki/Hand_eczema
Ekzemë Dore (Hand eczema) shfaqet në pëllëmbët dhe shputat dhe ndonjëherë mund të jetë e vështirë ose e pamundur të dallohet nga dermatiti atopik, dermatiti alergjik i kontaktit dhe psoriaza, të cilat zakonisht përfshijnë edhe duart.

Normalisht, inflamacioni i lëkurës i lidhur me ekzemë dore (hand eczema) shoqërohet me formim flluskash dhe kruajtje të theksuar, por mund të shfaqen edhe kallo të forta dhe këputje të dhimbshme.

Një shkak i vetëm nuk është i rrallë për zhvillimin e ekzemë dore (hand eczema) tek pacientët.: faktorë mjedisorë si larja e tepërt e duarve; kontakti me alergjenë ose irritues; dhe prirje gjenetike.

ekzemë dore (hand eczema) është një sëmundje e zakonshme: të dhënat e studimit tregojnë një prevalencë njëvjeçare deri në 10% në popullatën e përgjithshme.

Trajtimi - Barna OTC
Mos përdorni sapun ose dezinfektues duarsh. Për shkak të lëkurës së trashë në pëllëmbët dhe shputat, pomadat steroide OTC me fuqi të ulët mund të mos funksionojnë. Në këtë rast, kërkohet recetë e mjekut për të përdorur një pomadë të fortë steroide.
#Hydrocortisone ointment

Nëse simptomat janë të rënda, marrja e një antihistamine OTC çdo ditë mund të ndihmojë gjithashtu.
#Cetirizine [Zytec]
#Diphenhydramine [Benadryl]
#LevoCetirizine [Xyzal]
#Fexofenadine [Allegra]
#Loratadine [Claritin]

Aplikoni një antibiotik OTC nëse lezioni i plasaritur është i dhimbshëm.
#Bacitracin
  • Reduktimi i përdorimit të sapunëve dhe pastruesve është i rëndësishëm për trajtim.
  • Forma e lehtë e ekzemës së duarve
  • Hand eczema hyperkeratosis ― Kur simptomat bëhen kronike dhe përkeqësohen, mund të plasaritet dhe të rrjedh gjak.
  • Ekzemë në gishta
  • Rast i rëndë