Guttate psoriasis - Psoriasis Guttatehttps://en.wikipedia.org/wiki/Guttate_psoriasis
Psoriasis Guttate (Guttate psoriasis) është një lloj psoriasis që shfaqet si lezione të vogla (0,5-1,5 cm në diametër) mbi trungun e sipërm dhe ekstremitetet proksimale; gjendet shpesh tek të rinjtë. Termi "guttate" përdoret për të përshkruar pamjen si pika të lezioneve të lëkurës. psoriasis guttate (guttate psoriasis) zakonisht shkaktohet nga një infeksion bakterial, zakonisht një infeksion i traktit të sipërm respirator.:

Numri i lezioneve mund të variojë nga 5 në mbi 100. Në përgjithësi pjesët e trupit më të prekura shihen në krahë, këmbë, shpinë dhe bust.

Trajtimet e përdorura për psoriasis mund të përdoren edhe për psoriasis guttate (guttate psoriasis) . Gjendja shpesh zgjidhet vetvetiu brenda javësh deri në muaj dhe vetëm rreth një e treta e pacientëve do të zhvillojnë psoriasis kronike.

Trajtimi - Barna OTC
Shpesh zhduket spontanisht me kalimin e kohës. Mund të zgjasë rreth 1 muaj.
#OTC steroid ointment

Treatment
#Phototherapy
  • Lezionet në pjesën e pasme të bustit. Një numër i madh makulash ose njollash të vogla me luspa shfaqen në trung pas simptomave të një ftohjeje të zakonshme. Për shkak se përmirësohet kur ekspozohet ndaj dritës së diellit, shfaqet kryesisht në trung