Folliculitis decalvanshttps://en.wikipedia.org/wiki/Folliculitis_decalvans
Folliculitis decalvans është një inflamacion i gjëndrës së flokëve që çon në ngurtësimin e pjesëve të përfshira të kokës së bashku me pustula, erozione, kore, ulçera dhe luspa. Lë dhëmbëza, plagë dhe, për shkak të inflamacionit, rënie të flokëve pas saj. Nuk ka siguri për shkakun e këtij çrregullimi, por lloji bakterial Staphylococcus aureus ka një rol qendror.

Trajtimi - Barna OTC
Të gjitha medikamentet kundër akneve mund të provohen, por në shumicën e rasteve simptomat janë aq të rënda sa duhet të konsultoheni me një mjek për antibiotikët oralë.
#Benzoyl peroxide [OXY-10]
#Bacitracin

Treatment
#Minocycline
#Isotretinoin
  • Foliculites decalvans ― Tregon inflamacion dhe plagë të përsëritura në kufirin e kokës dhe qafën e pasme