Epidermal nevus - Nevusi Epidermalhttps://en.wikipedia.org/wiki/Inflammatory_linear_verrucous_epidermal_nevus
Nevusi Epidermal (Epidermal nevus) është një lezion lëkure i karakterizuar nga një papulë e ngjashme me lythin. Lezionet mund të jenë pak lythore (psoriaform) ose me luspa (si ekzema). Trajtimet përfshijnë dermabrasionin, krioterapinë, terapinë me lazer dhe heqjen kirurgjikale.

Diagnoza dhe trajtimi
Lythat duhet të dallohen pasi janë të ngjashme në formë. Nevusi epidermik mund të hiqet me anë të heqjes me lazer.

  • Linear epidermal nevi ― Lesion ndjek linjat e Blaschkos mbi krahun e djathtë të një vajze të re.
  • Inflammatory linear verrucous epidermal nevi (ILVEN)
  • Rast tipik
  • Inflammatory linear verrucous epidermal nevi (ILVEN)
  • Inflammatory linear verrucous epidermal nevi (ILVEN)