Eczema herpeticum - Ekzema Herpeticumhttps://en.wikipedia.org/wiki/Eczema_herpeticum
Ekzema Herpeticum (Eczema herpeticum) është një infeksion i rrallë, por i rëndë i përhapur, i cili zakonisht shfaqet në vendet e dëmtimit të lëkurës të shkaktuara, për shembull, nga dermatiti atopik, djegiet, përdorimi afatgjatë i steroideve topikale ose ekzema.

Kjo gjendje infektive shfaqet si vezikula të shumta të mbivendosura mbi dermatitin atopik. shpesh shoqërohet me ethe dhe limfadenopati. Ekzema herpeticum mund të jetë kërcënuese për jetën tek foshnjat.

Kjo gjendje shkaktohet më së shpeshti nga virusi herpes simplex. Mund të trajtohet me barna sistemike antivirale, si acikloviri.

Diagnoza dhe trajtimi
Diagnoza e gabuar si lezione ekzemë (dermatit atopik, etj.) dhe aplikimi i pomadës steroide mund të përkeqësojnë lezionet.
#Acyclovir
#Fancyclovir
#Valacyclovir
  • Fillimisht, shpesh ngatërrohet me dermatit atopik, por në fakt është një sëmundje infektive e shkaktuar nga virusi herpes. Karakterizohet nga lezione të grupuara të flluskave të vogla dhe kore të formës së ngjashme.
  • Shpesh gabohet për dermatit atopik
  • Për shkak se është një infeksion me virusin herpes, fshikëzat dhe koret shoqërohen në mënyrë karakteristike.
  • Në shumicën e rasteve të Ekzema Herpeticum (Eczema herpeticum), dermatatiti atopik zakonisht është i pranishëm. Nëse një numër i madh flluskash të vogla ndodhin papritur pa një histori lëndimesh, duhet të merret parasysh diagnoza e infeksionit me virusin herpes simplex.
  • Ndryshe nga dermatiti atopik, i cili përfshin lloje të ndryshme lezionesh, infeksioni me virusin herpes simplex përbëhet nga lezione relativisht të njëtrajtshme.