Eccrine hidrocystomahttps://en.wikipedia.org/wiki/Hidrocystoma
Eccrine hidrocystoma janë tumore beninje me origjinë nga gjëndra e djersës. Ato shpesh përkeqësohen nga mjediset e nxehta dhe të lagështa. Lezioni është zakonisht më i madh në verë dhe më i vogël në dimër. Lezionet paraqiten si papula në formë kube në ngjyrën e lëkurës në zonën periorbitale që zakonisht ndodhen përgjatë qepallave të poshtme.

Treatment
Ftohja e zonës së prekur mund të zvogëlojë përkohësisht madhësinë e zonës së prekur.
Trajtimi me lazer zakonisht është i paefektshëm.

  • Paraqet si papula të vogla blu të mbushura me lëng të pastër.