Chronic eczema - Ekzemë Kronike

Ekzemë Kronike (Chronic eczema) është një dermatit afatgjatë i karakterizuar nga lëkura e thatë dhe kruarje që mund të qajë lëng të pastër kur gërvishtet. Njerëzit me ekzemë kronike (chronic eczema) mund të jenë veçanërisht të ndjeshëm ndaj infeksioneve bakteriale, virale dhe kërpudhore të lëkurës. Dermatiti atopik është një lloj i zakonshëm i ekzemës kronike.

Trajtimi - Barna OTC
Larja e zonës së lezionit me sapun nuk ndihmon aspak dhe mund ta përkeqësojë atë.
Aplikoni steroid OTC.
#Hydrocortisone cream
#Hydrocortisone ointment
#Hydrocortisone lotion

Marrja e antihistamines OTC. Cetirizina ose levocetirizina janë më efektive se fexofenadina, por ju bëjnë të përgjumur.
#Cetirizine [Zytec]
#LevoCetirizine [Xyzal]