Cherry Hemangioma - Hemangjioma E Qershisëhttps://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_angioma
Hemangjioma E Qershisë (Cherry Hemangioma) është një gungë e vogël e kuqe e ndezur në lëkurë. Ai varion nga 0,5 - 6 mm në diametër dhe shfaqet në gjoks dhe krahë, dhe rritet në numër me moshën.

Hemangioma e qershisë është një tumor beninj i padëmshëm dhe nuk ka asnjë lidhje me kancerin. Ato janë lloji më i zakonshëm i angiomës dhe rriten me kalimin e moshës, që ndodhin pothuajse në të gjithë të rriturit mbi 30 vjeç.

Treatment
Zakonisht nuk kërkohet trajtim. Mund të hiqet lehtësisht me operacion lazer.

  • Hemangjioma E Qershisë (Cherry Hemangioma) ― Krahu; Është një hemangiomë e vogël që shfaqet zakonisht në krahë dhe trung dhe shkaktohet nga plakja.