Callus - Kallohttps://en.wikipedia.org/wiki/Callus
Kallo (Callus) është një zonë e lëkurës së trashur që formohet si përgjigje ndaj fërkimit, presionit ose acarimeve të tjera të përsëritura. Kallot në përgjithësi nuk janë të dëmshëm dhe ndihmojnë në parandalimin e flluskave, si dhe ofrojnë mbrojtje. Megjithatë, formimi i tepërt ndonjëherë mund të çojë në probleme të tjera, të tilla si ulçera e lëkurës ose infeksion.

Trajtimi - Barna OTC
Është e rëndësishme të siguroheni që nuk është një lyth.
#Salicylic acid, brush applicator [Duofilm]
#Salicylic acid, self-adhesive bandages
#Salicylic acid, tube application
#40% urea cream
  • Kalluset janë të pranishme në këmbën e majtë (plantare) dhe këmbën e djathtë (laterale).
  • Corns (calluses) ndodhin në mënyrë simetrike në të dyja këmbët, ku ushtrohet presion ose ku mbathja shtyp këmbën. Nëse një lezion i ngjashëm ndodh në një zonë pa presion, duhet të dyshohet për një lyth.