Becker nevushttps://en.wikipedia.org/wiki/Becker's_nevus
Becker nevus është një çrregullim beninj i lëkurës që prek kryesisht meshkujt. Nevusi zakonisht shfaqet rreth pubertetit. Në përgjithësi shfaqet fillimisht si një pigmentim i çrregullt në bust ose në pjesën e sipërme të krahut dhe gradualisht zmadhohet në mënyrë të parregullt, duke u trashur dhe shpesh bëhet me qime (hipertrikozë).

Treatment
Mbivendosja e qimeve në nevus mund të hiqet me lazer. Megjithatë, për shkak të shkallës së lartë të përsëritjes, është pothuajse e pamundur të hiqen nevi me lazer.

  • Karakterizohet nga një nevus i madh me rritje të bollshme të qimeve në zonë.
  • Trajtimi me lazer mund të jetë sfidues për shkak të hiperpigmentimit të vazhdueshëm.