Angular cheilitis - Cheilitis Këndorhttps://en.wikipedia.org/wiki/Angular_cheilitis
Cheilitis Këndor (Angular cheilitis) është inflamacion i njërit ose të dy qosheve të gojës. Shpesh qoshet janë të kuqe me dëmtim të lëkurës dhe kore. Mund të jetë gjithashtu kruarje ose dhimbje.

Keiliti këndor është një problem mjaft i zakonshëm, me vlerësime që prek 0.7% të popullsisë. Ndodh më shpesh tek njerëzit në të 30-at deri në 60-at, dhe është gjithashtu relativisht e zakonshme tek fëmijët.

Keiliti këndor mund të shkaktohet nga infeksioni, acarimi. Infeksionet përfshijnë kërpudhat dhe bakteret. Në botën në zhvillim, mungesa e hekurit dhe vitaminës mund të jetë shkaku.

Trajtimi - Barna OTC
Aplikoni pomadën antibiotike OTC në lezione dy herë në ditë për disa ditë. Ekzema e përsëritur në buzë mund të jetë shkaku kryesor i plasaritjes së buzëve. Në këtë rast, trajtimi i ekzemës në të njëjtën kohë mund të parandalojë përsëritjen. Në vendet e zhvilluara, kequshqyerja është rrallë shkaku.
#Polysporin
#Bacitracin
  • Shkaku kryesor është ekzema kronike dhe infeksioni i shoqëruar në buzë. Kequshqyerja zakonisht nuk është shkaku.
  • Një rast relativisht i lehtë i Cheilitis Këndor (Angular cheilitis) që shtrihet në lëkurën e fytyrës së një të riu (zona e prekur është brenda ovalit të zi).
  • Një çarje që rrjedh në cep të gojës me skuqje.